Shadow

Mеста, които опитните пътници избягват по време на празниците

Празниците са чудесно време за планиране на голяма ваканция. Най – малкото, защото сега вие и вашите приятели и семейство можете по-лесно да се възползвате от почивните дни и да се насладите на очарованието и празничното настроение, което големите градове ни предлагат, привличат с лъскави витрини, коледни базари и празничната си украса.

И ако сте спестили през годината и сега можете да си позволите пътуване до далечен или не толкова далечен край на света, със сигурност ще искате да отпразнувате това специално време от годината с тези, които обичате.

Но опитни пътници знаят, че определени дестинации са по-скоро кошмар, отколкото зимна приказка около празничния сезон. Някои дестинации буквално са пренаселени от туристи и предлагат скандални цени за полети, хотелски стаи и коли под наем, както и билети за музеи или концерти.

Туристическата платформа  Luxury Discounts споделя няколко места по света, които е добре да оставите за посещение в различно от Коледа и Нова година време.

Рим, Италия

Препоръчително е туристите да избягват Рождество Христово в Рим, освен ако не са планирали месеци предварително. Повечето магазини и ресторанти, както и големите обекти и паметници са затворени на Коледа и Нова година, а много от тях дори и на 26 декември. Безплатните билети за коледната вечер на папата във Ватикана обикновено се резервират два до шест месеца предварително. Папата също изнася реч Urbi et Orbi на Коледа, която не изисква билети, но привлича големи тълпи.

Лондон, Англия

Туристи от цял ​​свят се събират в Лондон, за да се насладят на очарованието на града. Това е един от най-скъпите градове в Европа за отсядане, пазаруване и вечеря, а цените достигат връх около Коледа и Нова година. Според уебсайта за сравнение Finder, цените в Лондон за хотели, заведения за хранене и коли под наем се увеличават около празниците с 12 процента в сравнение с останалата част от годината.

Рейкявик, Исландия

Въпреки, че средните температури са под нулата през ноември, декември и януари и има само около пет часа дневна светлина през декември, Рейкявик, Исландия, е и най-скъпата европейска столица за коледните празници. Рейкявик има най-скъпите хотелски цени – около 330 долара на вечер. Храната и други дневни разходи също са нелепо скъпи, като средният обяд в кафенето струва до 30 долара.

Хонолулу, Хавай

Ако търсите по – топла дестинация, може да се изкушите да си резервирате ваканционно бягство до слънчевите островни брегове на Хаваите. За съжаление хиляди континентални жители имат същата идея. Хонолулу вече е скъпа ваканционна дестинация, но с толкова много семейства, наблюдатели на китове и сърфисти, търсещи слънце през зимата, хотелските стаи са с висока цена и често трябва да бъдат резервирани далеч предварително.

Маями

Ако ви  отказахме от Хавай, може би поглеждате към Маями. Декември и януари са най-популярните времена за посещение в Маями, Флорида, тъй като оживеният град предлага меко топло време в сравнение със зимните студове, които са у нас. Ако дойдете тук за слънчево бягство по  Коледа, ще трябва да платите доста за самолетни билети и хотелски стаи и да резервирате месеци предварително, за да си осигурите място.

Ню Йорк, Ню Йорк

Ако може да си позволите да имате една по-различна и космополитна Коледа, не избирайте Ню Йорк. Не може да се отрече, че Ню Йорк предлага някои кинематографични забележителности по време на празничния сезон , като коледната елха в Рокфелер център, среща с Дядо Коледа в Мейси, Radio City Christmas Spectacular и зашеметяващите витрини в огромните универсални магазини. Но тези атракции идват на цената на дълги опашки, големи тълпи и високи цени за самолетни билети, хотели, храна и забележителности.

Мачу Пикчу, Перу

Ако се изкушите да използвате почивката си, за да посетите чудо на съвременния свят, е по-добре да избегнете Мачу Пикчу в Перу. Между октомври и април е дъждовният сезон в  Перу, а районът в основата на Мачу Пикчу е склонен към наводнения и кални свлачища. Освен това правителството на Перу започва да издава ограничения в опит да се отърве тълпите, които нанасят много поражения на древния обект.

Вашият коментар