Shadow

5 почивни дестинации, които трябва да посетите – Bazar.bg

На всеки му се е случвало да бъде в ситуация, в която е толкова уморен, че единственото, което мисли е как да избяга от ежедневието си. И единствената дума, която минава през главата му е „почивка“! И ако се колебаете какво може да организирате за сравнително кратко време, почивки в Bazar.bg е мястото, където може да намерите най-изгодните оферти, от които да се възползвате.

Тук ще намерите изключително разнообразни оферти – за море, планина, за спа уикенд или пътуване в Европа. Ще може да изберете дори по – далечни места – като Индия или Тайланд, Малдиви, Шри Ланка или по – близката, но непозната – Малта. Ако сте традиционалисти и търсите много близки места, но да са извън България, тогава вашият избор трябва да бъде Гърция, Турция или Македония.

Предвид идващите празници обаче, ви предлагаме идеи за няколко красиви европейски града, които ще ви впечатлят не само с култура, красота и архитектура, но и ще ви зашеметят с коледните си базари и изкушаващи предложения за забавления.

За щастие, днес дори в последния момент може да намерите страхотни оферти за Виена, Париж, Рим, Венеция…Всичко, което ви остава е само да изберете някоя от тях и да стегнете багажа. А след това да се отдадете на разходки, разглеждане на забележителности, вкусна храна и нови запознанства.

А ето и нашите предложения за 5 почивни дестинации, които трябва да посетите .

Прага

Какво си представяте като чуете Прага? Освен с прекрасната си архитектура, чешката столица ще ви плени с много забележителности, бурен живот, красиви местности и изкушаващо вкусна кухня. Разделен от река Вълтава, градът се свързва с пешеходния Карлов мост, който се отличава със статуи на католически светци. Не пропускайте популярните за туристи атракции като Стария градски площад, готическите църкви и ще се насладите на шоуто на средновековния астрономически часовник.

Ако изберете пътуване преди Коледа, изпийте чаша греяно вино на площада на Стария град и Вацлавския площад, на площад Република, пазар Хавел, на остров Кампа или на площада пред базиликата „Свети Георги“ в Пражкия замък.

Будапеща

Унгарската столица Будапеща е мястото, на което ще намерите красиво съчетание между модернизъм, и история, красива архитектура и младежка енергия. Насладете се на гледка към града от върха на Castle Hill или да се отпуснете в баните на Будапеща, поплавайте с корабче по Дунава или хапнете в автентичен унгарски ресторант.

Венеция

Няма по – цветен и уникален град от Венеция. Това е може би единственото място в света, където няма пътища, а канали. Градът е изграден на повече от 100 малки острова в Адриатическо море. И ако търсите място за романтика, почивка, много разходни и изкушаващо вкусна кухня, то мястото е само едно – Венеция. Ако имате възможност, елате тук през февруари, когато е Карнавала, най-големият маскиран бал в света, а градът ще ви заплени със своя дух и колорит.

Париж

Париж, столицата на Франция е сред най- посещаваните градове в света. И няма нищо случайно в това. Град на любовта, мястото, където мечтите се сбъдват, градът – най –известната модната столица, с най – забележителната структура в света, когато и да дойдете тук, няма да сбъркате. В Париж ще намерите изключителни забележителности, огромни галерии, вкусна храна, най-хубавото вино и малки кокетни улички с художници. Френската столица е магия, тя е дестинация, която всеки трябва да изживее поне веднъж.

Вашият коментар