Shadow

Олимпийски и световни медалисти ще поведат звездния отбор на „Нестле за Живей активно! Плаж 2022“, за да вдъхновят всички фенове на активния живот

Олимпийският медалист и многократен световен и европейски шампион Йордан Йовчев, волейболният национал и носител на световни и европейски купи Евгени Иванов-Пушката, многократните национални и балкански шампиони от волейболен клуб „Марица“, олимпийската медалистка и многократна шампионка по художествена гимнастика и треньор на българския ансамбъл Михаела Маевска и още едно от златните момичета, което ще пристигне специално за деня на активността във Варна, Маруся Иванова, Алфредо Торес и Део са само част от имената, които ще участват активно през целия ден на 30 юли, събота в лятното издание на „Нестле за Живей активно! Плаж 2022“ във Варна

 

„Нестле за Живей активно! Плаж 2022“  подготвя амбициозна целодневна програма на 30 юли във Варна, която включва звездният отбор на инициативата в различни активности.

Още в 10 ч. Севастопол ще се превърне в танцова арена, където Алфредо Торес и Михаела Маевска ще вдигнат градуса на настроението под  латино ритмите и с танцов марш ще поемат към южния плаж. Запалените фенове на ходенето и велолюбителите ще бъдат посрещнати на входа на Морската градина от Йордан Йовчев, Евгени Иванов – Пушката, Маруся Иванова и Волейболен клуб „Марица“, за да се присъединят към шествието до Южен плаж Варна, където денят започва с йога от The Secret studio, спортни игри и забавления за деца със спортен клуб Тангра и лични консултации за добра хидратация от професионалния нутриционист на Несле Николета Тупита, за да продължи с танцови предизвикателства на плажа от 10 водещи варненски танцови клуба, спортни активности за всички възрасти с над 10 спортни клуба от Варна, плажен тенис със спортен клуб Beach Tennis Bulgaria, открит урок по укрепваща гимнастика с Маруся Иванова и урок по първа помощ от Българския червен кръст.

Истински горещо ще стане в следобедните часове на волейболните игрища на Южен плаж, където Йордан Йовчев, Евгени Иванов – Пушката, Волейболен клуб „Марица“, Михаела Маевска и Алфредо Торес ще открият традиционния волейболен турнир с демонстрационен „Мач на звездите“.

За професионалните спортисти няма такава емоция като Олимпиадата, а за мен „Нестле за Живей активно!“ е като олимпиада за любители, защото носи този дух, който ни сплотява през физическа активност.  Много се вълнувам, че ще бъда за първи път част от това преживяване и съм сигурна, че на централния плаж във Варна ще е почти толкова горещо колкото в Рио, затова горещо каня всички фенове на движението да се присъединят към нас“ – споделя бронзовата олимпийска медалистка, многократна шампионка, а вече и треньор на националния ансамбъл по художествена гимнастика Михаела Маевска, която за първи път ще е част от звездния отбор на „Нестле за Живей активно!“.

А ето какво казва и най-активният ветеран в отбора, който вече 17 години е запален участник в инициативата на „Нестле за Живей активно!“ Йордан Йовчев: „Приятели на „Нестле за Живей активно!“ време е пак да се съберем! Всички, които ме познавате сте наясно, че аз съм може би най-горещият фен на „Нестле за Живей Активно!“ от самото му начало вече 17 години и с гордост се наричам активен ветеран. С Пушката сме спят дует в плажния волейбол и за поредна година хвърляме ръкавицата към всички, които искат да премерят сили в нашия турнир, но това е само част от програмата на Живей Активно Лято, която започва още от сутринта на 30 юли, а в 16 часа откриваме турнира с “Мач на звездите”, където олимпийци и национали ще играем заедно за вас. Чакаме ви! “.

Специални награди и изненади са подготвили любимите брандове на Нестле България NESTLÉ Fitness, NESCAFÉ 3in1, NESCAFÉ Frappé и NESCAFÉ Dolce Gusto.

Съвети на Нестле за Живей активно! Плаж 2022 за добра хидратация:

За да сте готови да се включите във всички активности през целия ден на плажа имаме няколко ценни съвета, които да ви помогнат да си осигурите правилната хидратация.

Изпийте 2 чаши или около 500 ml студена течност поне 20 минути преди излизане. Може да съчетаете вкусното с полезното и да хапвате повече диня през целия ден, защото един 300-грамов резен съдържа само 90 калории и в същото време се равнява на 200 мл изпита вода и е богат на калий и захари, които помагат да попълните запасите от гликоген след тренировка или в почивките. Не забравяйте, че в града бетонът задържа голямо количество остатъчна топлина, която се излъчва обратно, така че изберете открити плажове на сянка или паркове и сенчести зони за упражнения и избягвайте следобедните часове между 14 и 16 часа за активни занимания.

Най-голямата инициатива за балансирано хранене и активен начин на живот „Нестле за Живей Активно!“ вече 17 поредни години работи за промотиране на по-целесъобразно и здравословно ежедневие на българите. Водени от убеждението, че активният начин на живот може да бъде алтернатива за всеки, за седма година с подкрепата на Министерство на младежта и спорта и Община Варна, Нестле България организира събитието „Нестле за Живей Активно!“ в морската ни столица. „Нестле за Живей активно! Плаж 2022“ се провежда в партньорство с: Лазурен бряг 91, Darik radio, 24 часа, Sportal.bg, Offnews.bg, Dir.bg, Webground, Cosmopolitan, Dsport, Pirin Spring.

Очаквайте повече подробности и следете кои ще са най-горещите точки във Варна на 30 юли 2022 г. във Фейсбук и на сайта на „Нестле за Живей Активно!“.

Вашият коментар