Shadow

На море в България – океан от възможности

Замисляли ли сте се за това, колко много и различни възможности има на нашето Черноморие?

Нека разгледаме всяка от тях и да изберем за следващата почивка, нещо ново или вече добре изпитано.

Палатка – тя е един от по-приключенските варианти за почивка край морето. Дава добри възможности за хора, които са свикнали с усещането за природа или искат да се доближат до нея максимално. Нискобюджетен вариант, който в същото време ще ви даде голям избор от места. Може да се настаните в къмпинг, където ще имате достъп до бани, тоалетни, електричество, газ, паркинг или да къмпингувате „диво“ и да се разположите на по-спокойно място, без допълнителни екстри.

Кемпер/каравана – тези симпатични „къщи на колела“ са следващата стъпка след палатката, те са само една идея по-близо до другите възможности за настаняване. Тук имате опцията да не се задържате за дълго на едно и също място или да прекарате край морето цялото лято. Отново е необходимо да спрете в къмпинг за да можете да използвате удобствата, които се предоставят срещу заплащане на такса.

Бунгала – те може да бъдат разположени в в град, курортно селище или къмпинг. Една по-евтина алтернатива за настаняване край морето. Много често бунгалата се намират в непосредствена близост до плажа. От тяхната категория зависи, дали ще имате самостоятелен санитарен възел или ще се налага да използвате общи бани и тоалетни. Непретенциозна обстановка за авантюристи и хора, които имат непоносимост към излишен лукс. Намират се бунгала на два етажа, със самостоятелна кухня или ползване на обща.

Почивни станции – една леко ретро възможност със соц привкус, нещо, което се доближава до остарялата форма на хотел. Ако има категоризация изобщо, то тя е една или две звезди. Предимство е ниската цена и включеното в цената изхранване. Местата и картите за почивни станции, често са ограничени и се обвързват с това да бъдеш служител на дадена фирма за да можеш да почиваш в нейната станция. Има реновирани станции по морето, които работят и на хотелски принцип.

Квартири – тук имате избор между самостоятелна стая с хазяи или цял апартамент. Разновидност на настаняването в квартира е и наемането на цяла самостоятелна къща/вила. Вече се доближавате до по-луксозните условия за почивка край морето, но в повечето случай, при наемането на квартира, не се предлагат възможности за All inclusive или друго изхранване. Квартирата дава възможност за ползване на кухня, изключения правят някои стаи, но това трябва да уточните при интерес и то преди настаняването.

Хотели – тази форма на настаняване е широко разпространена навсякъде по нашето Черноморие (и не само нашето). На хотел може да бъдете даже в някои от родните къмпинги, друг въпрос е, колко добре се съчетават двете толкова различни идеи за почивка. Тук имате самостоятелна стая със собствен санитарен възел, като размерът на стаята може да варира до студио или даже апартамент/мезонет. Хотелите предлагат различни възможности за изхранване към наетата стая, също често дават отстъпка при посещение в ресторанта на хотела.

Избрахте ли следващата дестинация и форма на настаняване? Нещо ново може да обогати, а нещо старо да затвърди, но се убедете, че запазвате добрите впечатления от вашата почивка.

керамоти

Вашият коментар