Shadow

Къде да отидем на СПА

Развитието на СПА туризма у нас през последните години е сред най-бързите подсегменти на туристическия пазар. Едно след друго в България се появиха редица места, в които можем да се насладим на качествени СПА процедури и да изпитаме техния здравословен и релаксиращ ефект.

Чуждестранните туристи отдавна се възползват от тези предимства на българския СПА туризъм. Все повече българи обаче през последните години също оценяват родните комплекси и ги посещават както през лятото, така и през студените зимни месеци.

По-долу ще откриете някои интересни идеи, ако и вие сте решили да посетите качествен СПА комплекс у нас.

Банско

Със своята страхотна природа и климат един от най-популярните български зимни курорти е страхотна дестинация за СПА туризъм. Той съчетава модерни хотели с прекрасни природни дадености и много добра инфраструктура на разположение на туристите. В добавка в този планински град, сгушен между три големи планини, има и активен календар от музикални фестивали, международни мероприятия в областта на зимните спортове и други събития.

Велинград

Друг популярен за любителите на СПА глезотиите планински град е Велинград. Той се намира в северната част на планината Родопи, в област Пазарджик. Страхотните му природни дадености и изобилието от минерални и карстови извори го правят особено подходящ за този тип рекреационен туризъм. През годините тук са създадени огромен брой по-малки и по-големи хотели с възможности за СПА. В добавка в района има и редица археологически забележителности, останали от древните тракийски племена, обитавали околностите му.

Правец

Макар и да не е известен като зимен курорт, този град печели все повече посетители с хубавите си хотели и относителната си близост до София. Градът се намира почти на магистралата Варна – София и е изключително лесно достъпен с кола. В добавка, в него има голф игрище, исторически забележителности и прекрасна природа.

Кюстендил

Подобно на Правец, този град също е сравнително близо до София и в него има страхотни хотели, които съчетават огромен брой СПА техники – както познати от древността, така и много по-модерни. В добавка за релакса на гостите се грижат и експерти в редица други области на рекреационния туризъм, а страхотната природа допълва възможностите за чудесно изживяване.

 

хотелски текстил

Вашият коментар