Shadow

Как да си направим СПА у дома?

Обичате ли да ходите на СПА? Определено различните ароматни и успокояващи процедури са изпълнени с благоприятно въздействие върху тялото. То релаксира, а в същото време се успокоява и нервната система. Позитивите от СПА процедурите са много и могат да подпомотнат цялостното лечение на разширени вени. Затова в този материал ще ви разкажем как да си направите СПА у дома, без да се тревожите за финансовите аспекти на това преживяване.

На подходяща маса подредете всичко необходимо за козметични процедури като например лак за нокти, крем за лице, околоочен крем, тоник за лице, крем за ръце, ножичка, пиличка. Поставете и ваничка за крака.

Седнете удобно и се отпуснете. Пуснете си релаксираща музика, която да действа благоприятно на нервната ви система. Запалете ароматна свещ с любим за вас аромат. Отдайте съзнанието си на вашите мечти и изпълнете тялото си с позитивна енергия.

Първо накиснете краката си във вода за десетина минути. В тази вода обаче прибавете соли и листенца от роза. След като краката ви се накиснат добре, ги подсушете с кърпа. Намажете ги с масло за тяло или крем за стъпала и започнете няколко козметични процедури за добър педикюр. Отстранете кожичките и след това изрежете ноктите с ножичка. Нанесете един слой лак и след това топ лак, за да бъде педикюрът ви по-траен. С това процедурите по отношение на краката са приключени.

Следва лицето. Измийте го обилно с вода, след това добавете тоник за лице и оставете да подейства. Накрая нанесете крем за лице и околоочен крем. Това ще подейства тонизиращо на вашата кожа и тя ще бъде почистена и омекотена. Ако имате нужда от по-дълбоко почистване, след измиване можете да нанесете пилинг за лице или подходяща за типа кожа маска.

Сега идва ред на ръцете. Изрежете кожичките и след това оформете ноктите с ножичка или пила. Лакирайте ги в избрания от вас цвят и добавете топ лак. Когато лакът изсъхне, намажете ръцете си с крем.

Ето колко малко е нужно, за да си направим едно своеобразно СПА преживяване у дома. Нужни са само малко свободно време и повече желание.

Вашият коментар