Shadow

Как да различим оригиналните от фалшивите спортни екипи?

 

Ако искате да получите максимално високо качество, гарантирано удобство и дълготрайна употреба от бъдещия ви спортен екип, просто заложете на магазин, в който се продават само оригинални стоки. Дори обаче това да е постоянната ви практика в пазаруването, понякога е възможно да се подведете и да попаднете на фалшиви имитации. Истината е, че съвременните реплики често толкова добре имитират оригиналните спортни екипи, че е трудно да ги разграничим.

За да не попадате обаче в подобен капан на пазара, специално за вас подготвихме едно полезно ръководство. В него нагледно ще ви разясним как да различите оригиналните от фалшивите спортни екипи:

· Оригиналните спортни екипи нямат в дизайна си твърде огромни и крещящи лога. Това е дело на производителите на реплики. За да засилят усещането ви, че си купувате истински анцузи, тоест на доказали се марки, те ги отрупват с масивни надписи и отличителните белези на оригиналните, но в твърде претенциозен вид.

· Всички оригинални стоки, включително и съвременните спортни екипи пристигат в оригинални опаковки. По тях има изписани лога, а също така и подробна информация от производителя за поддръжката на продукта.

· По оригиналните спортни екипи няма да срещнете криви шевове или стърчащи конци. Ако по време на производството се появят такива бройки, те минават в категория преоценени стоки или изобщо не се пускат в продажба. Разбира се, през интернет трудно можете да видите тези отличителни белези, но пък при получаване на стоката, имате възможност да направите подобна проверка. Ако установите наличие на криви шевове или издърпани конци, това е реплика. Ако искате, имате възможност да върнете продукта в 14-дневен срок. В тази връзка, преди да направите проверката, не махайте етикетите на артикулите. Ако го направите, няма да приемат продукта за връщане, тоест няма да си получите парите обратно, защото продуктите не са в оригиналния им търговски вид.

· Можете спокойно да използвате и някой от десетките налични в интернет онлайн инструменти за проверка на автентичния продукт на спортните стоки. Те важат и са приложими и за съвременните спортни екипи на по-популярните марки. В подобни инструменти от вас се иска да въведете серийния номер или баркода. Системата автоматично ще направи проверка дали оригинален продукт с такива номера е бил официално регистриран от производителя. В случай че системата не открие такава регистрация, вероятно става дума за реплика.

· Последно, но не по важност, старайте се да купувате оригинални анцузи от доказали се магазини и доставчици. Тези, които имат репутация на продавачи на автентични стоки, не биха си позволили да пробутват реплики, а с това да отблъснат дългогодишните си клиенти.

А вие как проверявате дали дадени спортни стоки като анцузи и обувки са оригинални, или фалшиви? Споделете своя опит с нас!

Вашият коментар