Shadow

И замириса на море – как да се научим да караме лодка

Забравете за сезоните. Можете да започнете пътуването си с лодка по всяко време. Ето какво трябва да знаете.

Не се страхувайте

Лодката не трябва да се приема лекомислено, разбира се. Но помислете за това: всеки ден се качваме в метални машини и летим с високи скорости, заобиколени от още подобни машини.

Помнете, че шофирането и разходката с лодка са две много различни неща. Но ядрото и на двете е вярно: чрез образование, опит и научени уроци, карането става управляемо – и приятно.

Запишете се на курс

Няма как да тръгнете на път с лодка, ако нямате дори базови познания за това! А в случая е най-добре да изкарате и цял курс.

В България вече има подобни места за обучение. Всичко, което се изисква от вас, е научаването на малко теория, а след това – прилагането ѝ на практика.

Не се притеснявайте, ако по някое време карането на лодка ви омръзне като хоби или просто нямате време да го практикувате особено често. По-добре е да го знаете и да нямате нужда от него, отколкото обратното, нали така?

Можете да се възползвате и от курсове директно във водата, които още по-точно и ясно ви показват всичко, което трябва да можете да правите.

Познавайте законите на страната си

Някои държави изискват действителен лиценз за право на плаване, а други – не. Това са важни неща, така че се запознайте с тях.

Освен това има и други специфични изисквания, които могат да ви докарат проблеми, ако не ги спазвате. А най-вероятно не искате проблеми с властите заради необходимостта си да релаксирате в морето.

Ето защо отново ви призоваваме: завършването на обучение по каране на лодка или курс по безопасност е добра идея, независимо къде живеете. Добавен бонус: когато дойде време за покупка, сертификат за образование в тази област понякога ви дава отстъпка от застраховката на плавателния съд.

Опознайте самата лодка

Начинаещите лодкари се нуждаят от време на вода. Запознайте с човек, който има лодка, и прекарайте няколко дни във водата с него. Той със сигурност ще се радва да ви предаде знанията си!

Така ще намерите нов приятел и в същото време съмишленик, до който ще можете да се допитвате в различни ситуации.

Е, готови ли сте да отплавате? Ако не сте – винаги може да създадете летни емоции и в хотел с аквапарк Златни пясъци .

Вашият коментар