Shadow

Добринище  – перфектна дестинация за зимната почивка

Остават броени дни до Коледните и Новогодишните празници и дългата заслужена почивка. По традиция това е времето, което да прекарате заедно с близките си хора и семейството и да се насладите на празничното настроение. Някои хора предпочитат да го направят около вкусната домашна трапеза, други пък решават, че това е чудесен момент за пътешествия и нови дестинации. Не е тайна, че повечето българи винаги чакат последния момент, за да направят резервации и да организират пътуването. Ако и Вие сте от тях и още се колебаете къде да отидете, може би това е знак от съдбата. В следващите редове ще Ви разкажем малко повече за Добринище и защо курортното градче е чудесна дестинация за зимната почивка.

Какво не знаете за Добринище?

Добринище е курортен град, разположен в близост до три от най-красивите български планини – Пирин, Рила и Родопи. В непосредствена близост до него се намира и най-посещаваният зимен курорт у нас – Банско. Градчето предоставя на своите посетители уют, автентична атмосфера и природни красоти, които впечатляват българските и чуждестранните туристи. Климатичните условия позволяват Добринище да бъде любимо място за туристите както през зимата, така и през пролетно-летните месеци. В района има редица забележителности – природни и исторически, които си струва да бъдат посетени, а също  интересни активности за тези, които предпочитат движението.

Почивка в Добринище – какво да правите?

Вече споменахме за спокойната атмосфера, която цари в курортния град. Липсват големите тълпи от туристи и шумните нощни заведения. Затова Добринище е чудесно място, ако сте решили да прекарате почивните дни, отдавайки се на приятна СПА почивка. В зависимост от предпочитанията Ви, ще намерите разнообразни места за настаняване в Добринище – хотели с басейни и СПА центрове, а също къщи за гости, в част от които се предлагат релаксиращи процедури. Какъв по-добър начин да прекарате празниците от отпускащи масажи и разкрасяващи ритуали?

Едно от най-големите предимства на курортния град е, че разполага със собствена ски писта, която предлага добри условия за туристите. Пистата е доста дълга и по трасето има отделни части, подходящи за новобранци в зимните спортове и такива – за напреднали и професионалисти. До пистата се стига с помощта на седалков лифт. Да не забравяме, че Банско също е близо, така че, ако решите да разнообразите, може да покарате и там.

Ако си мислите, че са това се изчерпват предимствата на Добринище, не бързайте да го подценявате. Освен всичко останало, градът е и известен балнеоложки център. В района има цели 17 минерални извори, а температурата на водата достига до 43 градуса. През годините са направени редица изследвания на състава на водата. Те са показали, че тя е много подходяща за лечения на различни видове заболявания. Затова и днес много хора идват от цялата страна в Добринище, за да се лекуват. Чудесна възможност е да съчетаете приятното с полезното и освен да си починете, да облекчите болката.

Какво са празниците без вкусна храна? Традиционните български ястия винаги присъстват на празничната трапеза и изкушават дори тези, които са на строга диета. В местните ресторанти и механи ще откриете интересно звучащи ястия от Пиринския край. Ако досега не сте опитвали банска капама или чомлек, съветваме Ви да го направите. Те са чудесно основно ястие през студените зимни дни и превъзходно се комбинират с чаша българско червено вино.

Не на последно място, в района има множество интересни природни и исторически забележителности – връх Вихрен, Банско, Безименния град, Парк за танцуващи мечки в Белица и т.н. Всички те си струват да бъдат посетени, особено ако сте запалени приключенци. Местните жители са изключително гостоприемни, а в центъра на града всяка година се организират празнични тържества. Програмата задължително включва фолклорни елементи, които представляват голям интерес, особено за чуждестранните гости на града.

Както сами може да видите, Добринище предлага достатъчно развлечения и приятна обстановка, в която да прекарате зимните празници. Ако курортното градче Ви е впечатлило, все още имате време да резервирате своята почивка.

Вашият коментар