Shadow

Български звезди се обявиха в подкрепа на родния туризъм

Някои от най-разпознаваемите личности в българския спорт и шоубизнес се обявиха в подкрепа на родния туризъм като се присъединиха към кампанията “Почивка в България” на туристическата платформа Luxury Discounts. Сред тях личат имената на актьора Башар Рахал, певицата Тита, боксьора Тервел Пулев, европейската шампионка по сноуборд Саня Жекова, Яна Маринова, 100 Кила и десетки други артисти, музиканти и инфлуенсъри.

 

Инициативата има за цел да спаси летния туристически сезон у нас като подкрепи българските хотели и къщи за гости, които претърпяха сериозни загуби заради кризата с COVID-19. Целта на организаторите е от една страна по този начин да бъдат запазени работните места в бранша, от който се изхранват хиляди семейства у нас, а от друга – парите, които българите дадат за почивка, да останат в България и да се завъртят в българската икономика, подкрепяйки по веригата множество други бизнеси. По всичко личи, че много от най-популярните личности у нас вече разпознават тази кауза и като своя.

 

“Аз подкрепям инициативата “Почивка в България” и се гордея с това. Нека не оставяме българския туризъм в криза! Затова стягам куфарите към Несебър и ще се радвам на Черното ни море” – написа в своя Instagram профил актрисата Яна Маринова, мотивирайки решението си да се включи в кампанията.

 

“Нямам търпение да се докосна до историята на Панагюрище и региона, да видя Панагюрското съкровище, знамето, което Райна Княгиня е избродирала за Априлското въстание и да опитам още куп неща, за които само съм чела” – споделя известната сноубордистка Саня Жекова в своя профил в социалната мрежа.

 

Рапърът 100 Кила се обръща към своите онлайн последователи така: “Българският туризъм предлага достъпен лукс, страхотни природни дадености и уникални изживявания. През последните седмици обаче браншът стана жертва на независещи от него обстоятелства и е буквално в нокдаун. Ситуацията е безпрецедентна. Хиляди хора и цели семейства, работещи в сектора, са на път да останат на улицата! Затова аз ще подкрепя кампанията “Почивка в България” – за да подпомогнем родните хотели”.

 

Повече информация за кампанията “Почивка в България” и звездите, които я подкрепят е достъпна на адрес: https://bg.luxury-discounts.com/holiday-in-bg

Вашият коментар